Založ si blog

Prestaňme podporovať bahno v slovenských médiách

„Iní ešte len zvliekajú bundy, ona šla rovno do plaviek: Haklová tasila melóny!“ titulok k článku o skrachovanej „akože“ novinárke. Nad takýmto brakom len pokrútim hlavou a idem ďalej. Avšak, keď narazím na príspevok s názvom „Aby už nikto neupiekol dieťa v aute!“ dvíha sa mi žalúdok. Ako vysoko má autor nastavenú hranicu morálky, keď môže takéto niečo napísať? Áno, chápem ide o kliky, lajky, hejty, jednoducho čo najväčšiu čítanosť. Avšak stojí zato zahodiť aj tú poslednú štipku morálky? V rámci mediálneho výskumu do mojej bakalárskej práce som sa musela prelúskať stovkami podobných príšerností.

Potešilo ma, že svoje zhnusenie nezdieľam sama. Množstvo žiadostí od čitateľov, niekoľko rozčarovaných komentárov a kopec listov, ktoré sa kopia pred dverami bulvárnych denníkov. Vlastne, už nielen bulvárne denníky používajú podobné praktiky. Z bulvarizácie, infotainmentu a dramatizácie sa stali bežné prvky, ktoré nesmú chýbať v každej jednej správe.

Ako inteligentná osoba, hovorím DOSŤ. Niekto by to mohol pokladať za diskrimináciu. Predsa žijeme v demokratickom štáte, kde sa môže  písať všetko. Ale toto je už za hranicou vkusu a etiky. Vulgarizmy počuť už od najmenších detí, sex je len obyčajným nástrojom k dosiahnutiu cieľov, či z nahého ženského tela sa namiesto symbolu krásy a plodnosti, stal výhodný produkt na prilákanie pozornosti v reklame.

Naše denníky sú len kôpka dojmov a osobných pocitov redaktorov, ktorí do nich prispievajú. Pravdy je tam zvyčajne maximálne 20% a aj to ešte otočenej tak, aby z toho bola senzácia. Chápem, že média sa snažia dať ľudom to čo chcú. Ale naozaj Slováci chcú čítať tieto primitívne príspevky?

Na Slovensku ročne vyštuduje žurnalistiku či masmediálnu komunikáciu kopec študentov, ktorí majú problém nájsť si pracovné miesto v danom odbore. V slovenských médiach pracujú ľudia, ktorí zväčša neovládajú ani len gramatiku. Dúfam, že nás podobný osud nečaká.

 

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2058x
Priemerná čítanosť článkov: 2058x

Autor blogu

Kategórie

Archív